In de zorg ben je nooit uitgeleerd. Daarom stimuleren wij onze medewerkers om zich te blijven ontwikkelen en continu van en met elkaar te leren. Leren doe je iedere dag, bijvoorbeeld van elkaar op de werkvloer, online of tijdens bijeenkomsten. Sensire gaat uit van het 70 – 20 – 10 principe. Dat houdt in dat je vooral leert van en tijdens het werk (70%) door middel van coaching en feedback (20%) en formele leeractiviteiten (10%). Dat kan klassikaal zijn, maar ook digitaal met behulp van onze online leeromgeving. Dat laatste kan ook gemakkelijk vanuit huis. Hoe we dat in de praktijk doen? We nemen je graag in onze leer- en ontwikkelaanpak mee.
Wat je leerdoel ook is, jij bepaalt wat en hoe je leert. Van zorg technische handelingen zoals het toedienen van medicatie tot en met modules over persoonlijk leiderschap. Wat je ambities ook zijn, er is voor ieder wat wils om je verder te ontwikkelen. En hoe je dat doet? Dat is ook aan jou. De één leert het liefst uit een boek, de ander met een trainingsacteur en een derde door intervisie met collega’s. Wat past bij jou? Jij beslist!
Natuurlijk zijn er een aantal vaste leerdoelen gekoppeld aan het einddoel, welke opleiding en diploma je dan ook voor ogen hebt. Dit is wettelijk zo bepaald. Deze leerdoelen moet je behalen om bepaalde zorghandelingen te kunnen en mogen doen. Maar je kiest wel zelf hoe je deze leerdoelen behaald, het resultaat staat centraal. Hoe je er dan ook komt.
Een breed aanbod van leer- en ontwikkelmogelijkheden. Dat verder gaat dan alleen wettelijk verplichte leerstof. Er valt van alles te kiezen op zorginhoudelijk vlak, maar ook als je je persoonlijk verder wilt ontwikkelen is de keuze reuze. Wat wordt jouw volgende stap?
Onze medewerkers vinden autonomie en regie in hun werk erg belangrijk, het draagt niet voor niets bij aan werkgeluk. En daar ondersteunt Sensire dan ook graag bij. Het gaat erom dat jij zelf keuzes kunt maken in wat je leert en hoe je leert. Zodat je krijgt wat je nodig hebt om regie in je dagelijkse werk te kunnen ervaren. Verschillende leermiddelen worden aangeboden die voor ieder individu passend zijn.
Naast autonomie en regie is de mate waarin je competent bent om je werk goed te doen ook belangrijk voor het ervaren van werkgeluk. Bij Sensire leer je op een prettige en voor jou best passende manier om je werk te doen en (verder) uit te groeien tot een volleerd zorgprofessional met een bak aan kennis en ervaring.
Het toepassen van het geleerde in de praktijk, dat doe je samen met je collega’s en door middel van intervisie om te bespreken waar je tegenaan loopt. Als collega’s samen leren, leren ze meer. Hun leerprocessen versterken elkaar. Ze zien de ander iets op een nét iets andere manier doen: ‘Oh, doe jij dat zo?’ Samen bespreek je wat het slimst is, wat het protocol ook zegt. Juist dat gesprek is zo waardevol!
Bij Sensire leer je vooral digitaal. Je klapt je laptop open en dicht waar en wanneer je wilt. Natuurlijk zijn sommige dingen niet digitaal te leren en zul je in de praktijk de ervaring op moeten doen. Dat is tenslotte waar het om draait.
Als leerling binnen Sensire kun je ervaren hoe het is om zorg te bieden bij mensen thuis in de wijk of aan de bewoners van één van de locaties van Sensire. Zo weet je waar jouw hart sneller van gaat kloppen én je hebt uiteenlopende ervaring opgedaan in zowel de wijk als op een locatie. Weet je al heel duidelijk welke richting je op wil, dan hoef je niet de volledig leercarrousel door te lopen, maar kijken we samen welke persoonlijke leerroute het beste bij jou past.
Sensire heeft een breed aanbod aan zorg in huis. Wonen met zorg (intramuraal), wijkzorg (extramuraal), maar ook specialistische zorg kunnen wij onze klanten aanbieden. Onze medewerkers kunnen hier ook van profiteren door ervaring op de te doen in deze verschillende klantlijnen of om naast hun functie een aanvullende rol te vervullen zoals werkbegeleider of praktijkbegeleider, planner of ambassadeur zorgtechnologie.
Soms is het noodzakelijk om tijdelijk specialistische zorg in te schakelen. Jij, als zorgprofessional in de wijk of bij wonen met zorg, kan door jouw collega van één van onze vakgroepen of gespecialiseerd verpleegkundigen voor de betreffende klant tijdelijk bevoegd en bekwaam gemaakt worden. Op deze manier kun je in je dagelijkse werk kennismaken met de vele facetten van zorg. Wie weet inspireert dit jou wel tot meer! Wij gaan graag met je in gesprek om jouw ontwikkelwensen om te buigen tot mogelijkheden.
Sensire biedt de eigen medewerkers de helpende hand om zich te ontwikkelen, maar ook voor aankomend zorgprofessionals zijn er verschillende mogelijkheden. Zo stellen wij vier keer per jaar een aantal BBL-opleidingsplekken beschikbaar voor verschillende functies zoals verzorgende IG en verpleegkundige. Kun je bij Sensire als Helpende je "plus-aantekening" behalen. En geregeld zijn er ook opleidingsmogelijkheden tot bijvoorbeeld wondverpleegkundige.
Wij nodigen niet alleen onze eigen medewerkers uit om te solliciteren voor deze plekken, maar ook zorgprofessionals van buiten de organisatie bieden wij de mogelijkheid om te profiteren van deze plekken. Wil je meer weten over leren en ontwikkelen bij Sensire? Ben je al begonnen aan je BBL-opleiding en wil je tussentijds overstappen? Ook hiervoor bieden wij verschillende mogelijkheden! Neem contact op met werving@sensire.nl
Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.